Aulojen yleisilme uudistuu

Tiedepuiston kiinteistön keskeisellä paikalla sijaitsevan Käkikelloaulan yleisilme on uudistunut. Päätavoitteena oli tapahtumiin soveltuva näyttelytila, jossa talon kaikkien toimijoiden olisi mukava pistäytyä, verkostoitua ja viettää yhdessä aikaa.

”Suunnittelu alkoi ja sitä on ohjannut työpaja, jossa tilan eri käyttäjäryhmät, korkeakouluopiskelijat mukaan lukien, saivat esittää toiveitaan meille suunnittelijoille ja tilan visuaalinen ilme määräytyikin pitkälti työpajasta saatujen toiveiden mukaisesti”, kertoo toinen tilan suunnittelijoista, sisustusarkkitehti Inkeri Halla-aho, Main Interiorista.

Tilaan toivottiin vehreyttä ja paljon kasveja. Tästä syystä esimerkiksi maton vihreä sävy valittiin isojen ikkunoiden ulkopuolella olevaan nurmikenttään sopivaksi, jolloin syntyy illuusio siitä, että ulkotila jatkuu sisälle ja näin nämä kaksi tilaa ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Suunnittelussa otettiin Tiedepuiston ympäristöarvot huomioon siten, että uudistus toteutettiin käyttämällä suurimmaksi osaksi jo olemassa olevia kalusteita. Muutamilla uusilla hankinnoilla haluttiin tehostaa tilan jakoa ja käytännöllisyyttä.

Myös B-osassa sijaitseva Kilpikonna-aula uudistuu ja sen suunnittelun inspiraationa toimi kilpikonna-allas istutuksineen.

”Suunnittelun tavoitteena on ollut luoda viihtyisä, vehreä ja keidasmainen tila, jonne on mukava mennä työskentelemään ja mikseipä viettämään aikaakin”, toteaa sisustusarkkitehti Aino Suikkanen Main Interiorsista ja jatkaa, että kalusteilla tilaan ryhmiteltiin saarekkeita, joilla voi työskennellä pöydän ääressä tai sohvalla istuen. Pikapalaverin pitäminenkin varmaan onnistuu.

Myös Kilpikonna-aulassa hyödynnettiin osittain olemassa olevia kalusteita ja viherkasveja. Niiden rinnalle tuotiin uusia kalusteita ja irtomattoja parantamaan tilan akustiikkaa ja toiminnallisuutta.

Ensi vuoden alkupuolella uudistuu vielä kiinteistön Laatikkotehtaankadun puoleinen A1-sisääntuloaula.