Otaniemen kampusta kehitetään aktiiviseksi kaupunginosaksi

KOY Lahden tiedepuisto järjesti yhteistyökumppaneilleen ja Lahden kaupungin päättäjille tutustumismatkan Aalto-yliopiston kampukselle Otaniemeen, jonne on muodostunut elävä ja innovaatioita tukeva kaupunginosa. Otaniemeen rakennetaan yhdessä Espoon kaupungin kanssa vuorovaikutusta tukeva ympäristö tutkimukselle, innovaatioille , oppimiselle ja myös taiteelle.

Kehittämisen tavoitteena on alueen arvokkaan historian ja uudenlaisen suunnittelun sekoittaminen. Alueella kokeillaan uusia toiminnallisia ratkaisuja sekä tilojen luovaa yhteiskäyttöä eri käyttäjäryhmien tarpeisiin. Tulevaisuuden Otaniemessä työ, asuminen ja palvelut liittyvät ainutlaatuisella tavalla toisiinsa.

Näyttävä Väre-rakennus kokoaa kaikki Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun laitokset saman katon alle. Rakennus on osa korttelikokonaisuutta ja sen sisällä kulkeva jalankulkureitti ja tilasuunnittelu luovat kylämäistä ilmettä ja tarjoavat käyttökelpoisia tiloja ja tilasarjoja eri tarkoituksiin.