Päivä johtajana – henkilökohtainen haaste ja mahdollisuus

Toiminta-ajatuksensa mukaisesti KOY Lahden Tiedepuisto tukee omalla toiminnallaan Lahden alueen korkeakouluopetusta ja muuta koulutustoimintaa, tutkimusta ja niihin tukeutuvaa yritystoimintaa.

Hyvä esimerkki hieman erilaisesta yhteistyöstä oppilaitosten kanssa on Lahden Nuorkauppakamarin organisoima Päivä johtajana -tempaus, jonka tarkoituksena on tarjota 15–20-vuotiaille nuorille tilaisuus seurata  johtajan työtä päivän ajan ja antaa hänelle kokemus siitä, millaisia johtajuuden taitoja työelämässä tarvitaan. Tempaus on osa opetusta ja opetussuunnitelmaa.

Johtajan arkeen ja työhön kävi Tiedepuistossa tutustumassa Emre Basboga Lahden lyseosta. Emreä kiinnostaa insinööriala, arkkitehtuuri sekä markkinointi. Hän toivoi näkevänsä päivän aikana, mitä johtajan työ pitää sisällään ja mitä vaaditaan johtajana olemiseen.

  • Päivä oli mielenkiintoinen ja toi uutta ajateltavaa työuraani ja sen edellyttämää koulutusta miettiessäni, totesi Emre Basboga päivän päätteeksi.