LUT on kansainvälinen yliopisto

Lappeenrannan ja Lahden teknillinen yliopisto LUT on jo pitkään panostanut kansainvälistymiseen ja tästä osoituksena on se, että yliopistossa on opiskelijoita 81 eri maasta. Kansainvälistyminen näkyy myös Lahdessa, kun LUT teki merkittävän yhteistyösopimuksen kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston kanssa. Lahdessa aloitti tänä syksynä reilut 100 kiinalaisopiskelijaa energia- ja ohjelmistotekniikan opinnot kandidaattiohjelmassa.

Tällä avauksella on suuri merkitys Lahdelle, koska LUT:lla ei ole aiemmin ollut kandidaattitason koulutusta Lahden kampuksellaan. Koulutus on nelivuotinen ja odotettavissa on, että tästä syystä kansainvälisten opiskelijoiden määrä Lahdessa kasvaa varsinkin kun ohjelma on avoinna myös muille kuin nyt aloittaneille kiinalaisille. Tällä ja vastaavanlaisilla kansanvälisillä ohjelmilla LUT haluaa vastata suomalaisten yritysten osaajapulaan ja auttaa niitä ehkä samaan jalansijaa myös Kiinan valtavilla markkinoilla.

Osa opetuksesta tapahtuu LAB-ammattikorkeakoulun Niemenkadun tiloissa ja Tiedepuiston kiinteistössä on myös Hebein teknillisen yliopiston toimisto, joka palvelee kiinalaisia opiskelijoita erilaisissa opintoihin liittyvissä asioissa.

0