YTHS aloittaa toimintansa Lahden Tiedepuistossa heti vuoden vaihteen jälkeen

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tuottaa Lahden kampuksella korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitoa, joka kattaa perusterveydenhoitotasoiset palvelut terveyden-, mielenterveyden- ja suunterveydenhoidon tarpeisiin. YTHS aloittaa toimintansa Lahden Tiedepuistossa heti vuoden vaihteen jälkeen sijoittuen sekä C-osan 5. kerrokseen että B-osan 2. kerrokseen.

Lisäksi YTHS tarjoaa digitaalisia palveluja, kuten hoidontarpeen arviointia sekä chat- ja etävastaanottopalvelua kaikille asiakkailleen. Palvelua on siis tarjolla myös opiskelijoiden omassa kännykässä.

Lahden kampuksella olevia palveluja tulevat todennäköisesti eniten käyttämään Lahdessa opiskelevat korkeakouluopiskelijat. YTHS:n asiakkailla on mahdollisuus palvelujen ristikkäiskäyttöön eli he voivat käyttää palveluja myös muualla kuin omalla opiskelupaikkakunnallaan. Tämän vuoksi Lahdessa tuotettavia palveluja tulee todennäköisesti käyttämään myös esimerkiksi opiskelijat, jotka opiskelevat toisaalla mutta asuvat Lahdessa. Varsinkin korona-aikana, kun opintoja suoritetaan paljon etänä, opiskelijat käyttävät todennäköisemmin palveluja muualla kuin opiskelupaikkakunnallaan.

  • Tiloilta odotamme, että ne ovat toimintamme kannalta tarkoituksenmukaiset ja pystymme tuottamaan palvelua mahdollisimman hyvin. Vastaanottotilojen sijainti kampuksella on varmasti useimpien Lahdessa korkeakouluopintojaan suorittavien mielestä sopiva, kertoo YTHS:n projektisuunnittelija Piia Kalliokoski.
  • Teimme yhteistyötä KOy Lahden Tiedepuiston kanssa suunnittelusta lähtien. Toimintaan liittyviä tarpeitamme kuunneltiin tarkasti ja ne otettiin huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Se, että rakennusprojektin johtaminen hoidettiin KOy Lahden Tiedepuistosta käsin, sujuvoitti projektia ja yhteistyötä kokonaisuudessaan. Yhteistyö sujui todella hyvin, Piia kertoo.