Monipuolisesti ja ammatillisesti läsnä

Kiinteistöpäällikkö Jesse Reposen työpäivä täyttyy hallintoon, talouteen, kiinteistön ylläpitoon ja tilojen vuokraukseen liittyvistä tehtävistä. Päätteellä vilisee budjetoinnin, talousseurannan, laskutuksen ja erilaisten tilojen ylläpitoon liittyvien järjestelmien numeromuotoista dataa.

  • Työpäivät vaihtelevat hyvinkin paljon, toteaa Jesse ja jatkaa, että jonakin päivänä saatan tosiaan istua koko päivän tietokoneen ääressä tehden erilaisia raportteja ja laskelmia. Etenkin näin korona-aikana etätyö ja etäpalaverit painottavat työpäivän pääasiassa näyttöpäätteen eteen. Etätyöskentely sopii minulle mainiosti ja rytmittää työpäivääni itselleni sopivaksi. Meillä on vahva itsejohtamisen kulttuuri ja se edesauttaa itsenäistä työskentelyä ja luo vahvan luottamuksen niin, että välillä on mukava käydä kesken työpäivän vaikkapa pikaisella kävelylenkillä

Kakki aika ei kuitenkaan mene laskemiseen ja numeroiden parissa työskentelyyn, vaan myös henkilöstön hyvinvointi vaatii huomiota ja edellyttää kanssakäymistä talon eri toimijoiden kanssa. Unohtaa ei sovi myöskään erilaisia talon toimintaan liittyviä yhteistyöryhmiä eivätkä erilaiset sopimuksetkaan synny aivan ilman henkilökohtaista panosta ja ihmisten tapaamista.

  • Parasta työssäni on sen monipuolisuus. Koskaan ei voi ennakkoon tietää mitä päivä tuo tullessaan.  Minua motivoi työssäni erinomaisen työilmapiirin lisäksi monipuolinen asiakaskunta ja kanssakäyminen eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Tämä tarjoaa mahdollisuuden oppia joka päivä uutta ja lähes päivittäin tuleekin eteen yllättäviä tilanteita, jotka ratkaistakseen täytyy osata toimia yhteistyössä eri ihmisten ja organisaatioiden kanssa. 

Ennen siirtymistään nykyiseen tehtäväänsä  Jesse toimi Sweco PM Oy:ssä sähköasiantuntijana. Silloiseen työnkuvaan kuului erilaisten talonrakennushankkeiden rakennuttamista ja sähkövalvontaa. Tutuksi tulivat myös projektipäällikön tehtävät erilaisissa hankekokonaisuuksissa. Tästä aiemmin kertyneestä osaamisesta , jota juuri päättyneet johtamisen jatko-opinnotkin vahvistavat, on paljon hyötyä Tiedepuistossa tehtävien saneeraus- ja muutostöiden organisonnissa, projektijohtamisessa ja valvonnassa. 

  • Oman hyvinvoinnin ryhmittämien työarkeen tuo lisää virtaa ja pitää ajatukset kirkkaina, toteaa Jesse ja jatkaa, että kaikkiin asioihin löydetään yleensä ratkaisu ja jos jotakin ei tiedetä, se selvitetään!